Path of Exile

Path of Exile är ett actionrollspel som innehåller ett hack ‘n slash-snitt. Det innebär att striderna i spelet utkämpas med kortdistansvapen, vilket betyder att de är väldigt nära dig. Många har jämfört spelet med Diablo. Huruvida det är positivt eller negativt är upp till dig att avgöra, då det är personligt vilka spel man uppskattar. Path of Exile släpptes 2013 men gick innan dess igenom långa betaperioder. Utvecklaren kommer från Nya Zeeland och går under namnet Grinding Gear Games. De bildades 2006 och spenderade sju år för att utveckla detta spel. Vill du veta mer om spelet? Följ då med i resten av denna text!

Kämpa för din överlevnad

När du spelar Path of Exile gör du det i form av en bannlyst förbrytare. Du skickas, tillsammans med en grupp andra förbrytare, till en farlig kontinent vid namn Wreaclast där det gäller för dig att försöka överleva. Under din vistelse på kontinenten kommer du möta zombies, demoner, kannibaler och jättekrabbor som alla är ute efter att döda dig. Som du förstår är det din uppgift att ha ihjäl dessa innan de har ihjäl dig. Layouten går i mörka toner och är väldigt realistisk. Under spelets gång kommer du belönas med erfarenhetspoäng, vilka kommer få dig att stiga i nivå.

Spela på PC eller Xbox One

När du stiger i nivå får du poäng som du kan fördela på den stora erfarenhetskartan som finns i spelet. Med dessa poäng kan du öka dina attribut och därmed använda dig av olika föremål eller öka vissa färdigheter för att göra din karaktär starkare. Path of Exile har som nämnt jämförts med Diablo och vissa har till och med kallat det för en rip-off. En del hävdar att så inte är fallet utan att det är en hyllning till spelet. Hur som helst är det absolut värt att testa på. Du kan spela det på PC och sedan 2017 är det även möjligt att spela via Xbox One.