Divinity: Original Sin

Divinity: Original Sin är ett så kallat rollspel. Utvecklare och skapare är Larian Studios. Spelet är tänkt som en uppföljare till Divine Divinity. Divinity: Original Sin släpptes i oktober 2015 och sen dess har det även släppts en uppföljare; Divinity: Original Sin 2. I denna artikel kommer det dock endast skrivas om Original Sin.I Divinity: Original Sin spelar du ett rollspel, där du är en Source Hunter. Ditt uppdrag är att förgöra de som använder sig av den grymmaste och mörkaste magin, Source. Du väljer om du vill spela själv eller om du vill spela online med CO-OP-alternativet. Där kan du utforska världen tillsammans med vännerna.

Världen och spelardesign

Du spelar i en öppen värld, där allt du ser är interaktivt. Du kan alltså konversera med bybor som egentligen inte har något med uppdraget att göra. Som Source Hunter slåss du mot otaliga monster men hittar även en och annan pryl som kan visa sig vara användbar i spelet.I spelet kan du helt och hållet välja själv hur din karaktär ska se ut, allt från kläder, tatueringar till frisyrer. Detta hör inte helt till vanligheterna då du i de flesta spel kan välja grunderna till karaktären men utstyrseln förändras allteftersom du ökar i nivå. Här är du densamma under hela spelets gång.

Äventyr och strategi

Spelet går ut på att förgöra de monster som använder sig av den mörka magin. Du ger dig ut på ett episkt äventyr som tar dig till olika platser där du ska eliminera dina fiender men även samla på dig användbara saker. Grafiken är grym vad gäller uppbyggnaden av värld samt karaktärer.Som i de flesta spel behövs även här strategi för att du ska kunna slutföra ditt uppdrag. Att planera och lära dig dina styrkor är av största vikt, annars kommer du inte komma långt i spelet innan dina fiender förgör dig. Så planera dina attacker väl och lägg upp en smart strategi!